Hivatalos az Amazon Luna játékstreamelő

amazon luna videojáték streaming gamepad játékstreamelő
Amazon Luna
Vágólapra másolva!
PC-s játékok lesznek elérhetőek a Stadia és az xCloud riválisából.
Vágólapra másolva!

Számos kütyüjének frissített változata mellett az Amazon bejelentette a régóta pletykált, felhős játékstreamelő szolgáltatását. A Luna névre keresztelt megoldás a Google Stadia, a GeForce Now és a Microsoft xCloud riválisa, továbbá az első kettővel megegyező módon számítógépes játékokkal való szórakozást tesz majd lehetővé.

Amazon Luna Forrás: Amazon

A nyílt bétája elsőként az Egyesült Államokban indul majd valamikor a belátható jövőben, a támogatott platformok pedig a Fire TV, a PC, a Mac, az iPhone, az iPad, továbbá az Android lesznek. Az iPhone és az iPad támogatása meglepetést keltett: az Amazon böngészőn keresztül teszi elérhetővé rájuk a szolgáltatást, azaz teljesen kikerüli az App Store-t, így nem kell foglalkoznia annak semmiféle szabályával és jutalékával.

Üzleti modelljét tekintve a Luna alapvetően az xCloudhoz áll majd a legközelebb, a kezdeti 5,99 dolláros havidíjért cserébe a játékosok 100+ játékkal szórakozhatnak majd megkötések nélkül, egyes esetekben akár 4K felbontásban és 60 képkockás sebesség mellett. Viszont a Luna emelett feláras csatornákat is kínálni fog, az első ilyen az Ubisofttal partnerségben valósul meg, az extrára előfizetők többek közt a Assassins Creed Valhallával, a Far Cry 6-tal és az Immortals Fenyx Risinggal is képesek lesznek a megjelenésük napjától fogva játszani.

Amazon Luna Forrás: Amazon

Mivel a Luna számítógépes játékokat streamel, így a gamerek gamepad mellett egérrel is billentyűzettel is játszhatnak majd, ami rendkívül vonzó lehet a PC-s játékosok számára. További érdekesség, hogy Luna teljes integrációt kapott a szintén az Amazon tulajdonában lévő Twitchcsel, közvetlenül elérhető belőle, a megfelelő játékok streamjeit nézve pedig gyorsan el is indítható az adott játék.

Végül felettébb érdekes, hogy a Lunához készült különleges, xboxos stílusú gamepad használata esetén a játékvezérlő közvetlenül csatlakozik a játékstreamelő szolgáltatás szervereihez. Az Amazon mérései során ennek köszönhetően egy klasszikus Bluetooth-os gamepadhez képest 30-ról 17 ezredmásodpercre csökkent a beviteli késleltetés, ami gigantikus előrelépés. A játékvezérlő bevezető ára 50 dollár lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!