Jövőre csúszhatott a Mass Effect trilógia remastere

mass effect 3 videojáték
Mass Effect 3
Vágólapra másolva!
Állítólag főként az első résszel gyűlt meg a fejlesztők baja.
Vágólapra másolva!

Már hónapok óta izgalomban tartják a Mass Effect játéksorozat rajongóit az eredeti trilógia remasterelt változatával kapcsolatos pletykák, az eddigi hírek szerint az EA és a BioWare még az ősszel ki szerették volna adni a terméket. A VentureBeat belsős forrásokra hivatkozó Jeff Grubbja szerint ez sajnos nem fog megtörténni, el lett halasztva 2021-re a megjelenés.

Mass Effect 3 Forrás: Bioware

A források szerint a remasterelt kollekció a Mass Effect: Legendary Edition névre hallgat majd, és az elhalasztásának okát javarészt az első rész nem kielégítő állapota jelenti. Ez a játékmenet és a prezentáció szempontjából is jóval elavultabb a második és harmadik részeknél, bár a nagyobb gondot a kettő közül vélhetően inkább a játékmenet jelenti.

Az első rész már a maga idejében is szokatlanul körülményes volt, a második rész drámaian „áramvonalasabbá" vált a kritikák hatására.

Végül érdekes adalékinformációi, hogy a Mass Effect 3 remaster esetében a multiplayerben való haladás állítólag már nem lesz hozzákötve az egyjátékos kampány végkifejletét is potenciálisan befolyásoló galaktikus készültségi mutatóhoz. Persze a lehető legjobb befejezésekhez az eredeti kiadásban sem muszáj a többjátékos módot is nyúzniuk a játékosoknak, a mellékküldetések szorgos teljesítésével a kívánt szintre emelhetik a készültséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!