Megtévesztő kinézete ellenére egy belépőkategóriás gamer PC.

Nincs hiány manapság az igazán kis méretű asztali számítógépekből, azonban gondot jelent, hogy a termékek jókora része meglehetősen gyenge, csak irodai jellegű használatra felelnek meg. A Minisforum gyártó megoldotta a problémát, a vadiúj H31G modellje egy körülbelül 15×15×6 centis dobozkába zárt, belépőkategóriás gamer számítógép.

Minisforum H31GForrás: Minisforum

A termékbe kilencedik generációs, asztali számítógépes Intel Core processzorok kerülnek, a dedikált videovezérlője pedig minden esetben egy NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, az elvárhatónak megfelelően 4GB GDDR5 videomemóriával. Nem egy klasszikus videokártyáról van szó, a laptopokban használt jellegű dizájn mellett tették le a voksukat a mérnökök, így utólag valószínűleg nem lehet erősebbre cserélni.

A szeptember 29-én esedékes piacra kerülésekor a Minisforum H31G két változatban lesz biztosan kapható:

  • Core i5-9500F + GeForce 1050 Ti + 16GB RAM + 256GB SSD (659 dollár, nettó 206 ezer forint)
  • Core i7-9700F + GeForce 1050 Ti + 16GB RAM + 256GB SSD (799 dollár, nettó 250 ezer forint)

A minigépbe összesen három háttértár kerülhet: M.2 formatervű NVMe SSD, M.2 formatervű SATA SSD, továbbá egy 2,5 hüvelykes SSD vagy HDD fogadására képes. Nem világos, hogy a gyárilag beépített SSD a három közül melyik helyet foglalja el.

A további érdekesebb specifikációk közül kiemelhető a Bluetooth 5.1 és a WiFi 6 támogatása, a microSD kártyaolvasó, továbbá a két SO-DIMM memóriafoglalat (DDR4-2666). A dupla hűtőventilátoros asztali PC külső tápegységet használ, amely körülbelül 150W leadására képes.

Portokból sem szenved hiányt a Minisforum terméke, HDMI és Mini DisplayPort videokimenetek, gigabites Ethernet, négy USB 3.0 port, fejhallgató Jack, továbbá mikrofonbemenet és vonalbemenet áll majd a tulajdonosok rendelkezésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!