Ezekkel a háztartási gépekkel a jövő költözik az otthonokba

futurisztikus, konyhagépek, légszűrő, lakás
Moduláriasn bővíthető.
Vágólapra másolva!
A közhiedelem szerint az elektronikai univerzum igazán menő, trendi és izgalmas eszközei a telekommunikációs, szórakoztatóelektronikai és viselhető termékeket tartalmazó szektorokban találhatóak meg. Pedig ez így ebben a formában nem igaz. Például a sokak által unalmasnak tartott háztartásigép iparág is forr az innovációtól, és rengeteg az olyan különleges és érdekes termék, amelyek iszonyú bátran feszegetik a határokat. E cikkünkben pont ezekből válogattunk össze néhány darabot, és biztos, hogy (majdnem) mindenkinek tudunk újat mutatni.
Vágólapra másolva!

Üvegház a konyhában

Kezdjük rögtön egy forradalmi darabbal, amely a prémium termékeiről ismert német óriás, a Miele támogatásával készült el. A Plantcube nem más, mint egy kicsi, hűtőszekrény méretű speciális szerkezet, amely egyfajta beltéri üvegházként funkcionál. Tehát konkrétan zöldségeket, fűszernövényeket lehet benne termeszteni úgy, hogy ehhez nem kell terasz, sem kert, elég csak egy kis hely neki a lakásban.

A Miele konyhai üvegháza nem pótolja a kertet, de fűszernövényekkel például elláthat egy családot. Forrás: Origo

A Plantcube tervezése során kiemelt figyelmet fordítottak a hatékonyságra, így évente csupán 120 liter vizet fogyaszt. Napfény nem szükséges a működéséhez, hiszen rendelkezik speciális LED-eket tartalmazó belső világítási rendszerrel. A masinát telepakolták különféle szenzorokkal, amelyek állandóan vizsgálják a növények, a talaj és a levegő állapotát. Erről pedig folyamatosan informálja a felhasználót egy mobilos vagy számítógépes alkalmazáson keresztül. Valamint természetesen arról is, ha beérett a termés és lehet menni szüretelni. Tehát nem csak kompakt, de még intelligens is ez mini üvegház, amely a fejlesztői szerint forradalmasíthatja az otthoni növénytermesztést. Az ötlet remek, a megvalósítás is jónak tűnik, és mivel a már említett Miele is beállt a projekt mögé, minden jel arra mutat, hogy a stabil háttér is biztosított.

A ruhafrissítő szekrény

Az LG által kifejlesztett szekrényke sem egy szokványos darab. A Styler fantázianevű darab ugyanis kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a ruhákat, vagy akár ágyneműket gyorsan fel lehessen frissíteni. Ehhez a masina gőzt használ, amely képes gyorsan eltávolítani a kellemetlen illatokat. Sőt a hőkezelés révén fertőtlenítésre is alkalmas, és képes a baktériumok, illetve kórokozók eltávolítására is. Független laboratóriumok kimutatták, hgoy az LG Styler a teljes, 90 perces sterilizálási program során eltávolítja a hexaklór-etilén kb. 92 százalékát – ez, a vegytisztításnál elsődlegesen használt, lehetséges rákkeltőként besorolt vegyi anyag.

Az LG ruhafrissítő szekrénye az öltönyt hordó emberek kedvence lehet. Forrás: Origo

És ez még nem minden! Ellátták ugyanis egy kis teljesítményű motorral is, amely a gőzpermetezés során folyamatosan rázogatja a ruhákat. Ennek következtében pedig eltűnnek a gyűrődések, és gyakorlatilag egy készre "vasalt" inget vagy nadrágot lehet kivenni a slank szekrényből. A ruhafrissítő masina is az intelligens eszközök sorát erősíti, hiszen az LG okos otthon alkalmazása révén távolról bekapcsolható, vezérelhető, valamint a felhasználó arról is értesítést kap, ha végzett a gép, és lehet menni a ruhákért.

Futurisztikus légtisztító

A Samsung AX9500N első pillantásra egy egyszerű kockának tűnik, pedig valójában egy speciális háztartási eszköz. Rendelkezik különféle érzékelőkkel, amelyek állandóan vizsgálják a levegő minőségét, és a kapott információkat a Samsung okos tendszere, a Smart Things segítségével rögtön képes továbbítani a gazdáik irányába. De ez még nem minden! Ugyanis emellett egyből orvosolni is tudja a problémát, azaz módot ad a káros vagy zavaró részecskék kiszűrésére, és ezáltal a levegő megtisztítására.

A Samsung légszűrője saját maga dönti el, mikor kell működnie. Forrás: Origo

Több szintű szűrűrendszerének segítségével forgatja meg a levegőt az egész szobában, és így éri el, hogy végül a beépített HEPA szűrőn átáramoljon a levegő. Ez az egyszerűen cserérlhető szűrőberendezés pedig képes akár a 0,3 mikron nagyságú allergének, illetve egyéb szennyző anyagok 99,97 százalékának megkötésére.

Modulárisan bővíthető. Forrás: Origo

A rendszer moduláris felépítésének köszönhetően egy nagyobb helységbe egyszerre több ilyen kockát is beállíthatunk, de külön szobák levegőjét is tisztíthatjuk, ha arra van szükség (egy készülék nagyjából 47 négyzetméternyi területet képes tiszta levegővel ellátni).

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!