Több száz apphoz és játékhoz ad hozzáférést az előfizetés.

A héten elérhetővé válik hazánkban is a Google legújabb előfizetése, az androidos mobilokat és táblagépeket használók havi 1890 forintos vagy évi 11 499 forintos áron fizethetnek majd elő a Play Passre. A szolgáltatás kissé elcsépelt analógiával élve az androidos appok és játékok Netflixe: a kínálatában lévő freemium szoftverek használata esetén az előfizetőknek nem kell reklámokat és mikrotranzakciókat elviselniük, a prémium appokért pedig nem kell fizetniük.

Google Play PassForrás: Google

Az ajánlat ugyan számos hasznos és prémium alkalmazáshoz, például a Photo Studio Próhoz is hozzáférést ad, azonban a mobilos játékosok számára lehet igazán vonzó. Olyan prémium játékok is megtalálhatóak a repertoárjában, mint a Sonic the Hedgehog, a Levelhead, a Marvel Pinball, a Monument Valley, a Terraria, a Star Wars: Knights of the Old Republic, a LIMBO, a This War of Mine, vagy a Teslagrad.

A szülők számára is megérheti előfizetni, ha mobiljátékokat szeretnének biztosítani a gyerekeik számára, hiszen a Play Passzben lévő játékok nem próbálják meg mikrotranzakciókkal legombolni őket.

További jó hír, hogy az előfizetők képesek megosztani öt családtagjukkal a Play Passt, így hacsak nem 7+ tagú családról beszélünk, akkor elég egyszer kifizetni a havidíjat, és a háztartásban mindenki hozzáférést kaphat a szolgáltatáshoz.

A magyarországi aktiválását követően a harminc napos próbaverziót kínáló Play Pass a Play Áruház mobilapp főmenüjéből lesz elérhető, elvileg itt lehet áttekinteni a kínálatát is.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!