Felére csökkentik az ülőhelyek sterilizálásához szükséges időt.

Újabb remek felhasználási módot találtak a drónoknak, az Egyesült Államokban elsőként az Atlanta Falcons amerikaifutball-csapatnak és az Atlanta United focicsapatnak otthont adó Mercedes-Benz Stadiont hamarosan a segítségükkel fogják fertőtleníteni. A lépéssel lehetőség nyílik arra, hogy az egyéb elvárható óvintézkedések mellett beengedett, limitált mennyiségű néző nagyobb biztonságban követhesse a mérkőzéseket.

A drónos fertőtlenítés a kifejezetten az erre a célra módosított Lucid D1 modellel történik, a tájékoztatás szerint a módszer 95 százalékkal gyorsítja az ülőhelyek sterilizálását. Az eszközök természetesen egyéb felületekre is képesek rápermetezni a nem mérgező fertőtlenítőszert, korlátok és elválasztófalak fertőtlenítésére is bevetik majd azokat

A drónok óriási munkát vesznek le a stadion takarítószemélyzetének a válláról, plusz biztonságosabbá is teszik a munkájukat. Összesen három drónt vásárolt a stadion vezetése, ebből kettő lesz aktív használatban, a harmadikat meghibásodás esetére vették póteszköznek. A gépek az október 11-én esedékes Atlanta Falcons vs. Carolina Panthers meccset követően állnak majd szolgálatba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!