Dél-Korea és Svájc vezetik az 5G-s hajrát

Vágólapra másolva!
Az Ombdia elemzőcég szerint az 5G-s fejlesztések terén továbbra is Dél-Korea jár az élen, Svájc pedig megelőzte Kuvaitot.
Vágólapra másolva!

Bár a tech szektor nagyon sokat remél az 5G-től, és sokat is foglalkozik az új szabvánnyal, a hálózatok fejlesztése még mindig gyerekcipőben jár. Nem holnap jön el az önvezető autók hálózata és a távműtétek kora, de több ország is készül már az ilyen jövőre. Az Omdia elemzőcég szerint az 5G-s fejlesztések terén továbbra is Dél-Korea jár az élen, Európában pedig Svájc, amely összetettben megelőzte Kuvaitot.

Forrás: omdia

Az Omdia szerint Svájc májusra 535 helyen kínált már 5G-t, a Swisscom pedig a célterületeinek 90 százalékát már le is tudta fedni. Arra ugyanakkor figyelmeztetett az elemzőcég, hogy az emberek ebből nem igazán profitálnak egyelőre, már csak azért sem, mert nagyon kevés embernek van 5G-s mobilja. Ilyen téren is Dél-Korea áll a legjobban, de ott is csak 5,88 millió eszközről van szó, ami helyi készülékek 10 százalékát teszi csak ki.

Forrás: omdia

Európában a második 5G terén Nagy-Britannia, de nagy fejlődést ért el Németország és Finnország is. Az elemzők szerint a szolgáltatók nagy erőkkel bővítenék az 5G-s hálózataikat.