Már nem fér rá egy 250 GB-os SSD-re a tavalyi Modern Warfare.

Az elmúlt években abszolút notóriussá váltak a gigantikus helyfoglalásaikkal a Call of Duty játékok, azonban a tavaly kiadott Modern Warfare most hihetetlenül hangzó rekordot döntött: a legújabb frissítésével együtt a PC-s változata már nem fér fel egy 250 GB-os SSD-re. Erre a Battle(non)sense twitteres fiók gazdája hívta fel a figyelmet, a jelek szerint ő egy teljesen dedikált meghajtóra telepítette a játékot: más adat egyáltalán nincs az SSD-n, ténylegesen maga a Modern Warfare foglal ennyi helyet.

Call of Duty: Modern Warfare (2019)Forrás: Activision

A gigantikus méret magyarázata, hogy számítógépeken nincs lehetőség a szükségtelen komponensek eltávolítására, a 250+ gigabájtnyi helyet a Modern Warfare egyjátékos és többjátékos módjai, plusz a Warzone battle royale együtt foglalják le.

Ugyan a Call of Duty széria helyfoglalása jó eséllyel nagyon sokáig szélsőséges eset marad a játékvilágban, azonban rávilágít, hogy miért is foglalkoztatja annyira a konzolos játékosokat az ősszel érkező, következő generációs gépek szabad tárhelyének mennyisége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!