A Google szerint rossz hatással vannak a mentális egészségünkre a szépítő módban készült szelfik

Vágólapra másolva!
Éppen ezért az új Google Pixel mobilok alapból kikapcsolják az úgynevezett szépítő módot a szelfik készítésekor.
Vágólapra másolva!

A szakértők szerint a mobilfotózás világában a Google használja a legjobb algoritmusokat, és természetesen az óriás a portréfotózáskor és a szelfik késztésekor is beveti a speciális feldolgozási módokat. Van egy olyan funkciója is, amelynek a neve Face Retouching. Ez alapvetően egy szépítő mód, amit főleg a Samsung és a kínai riválisainak mobiljairól ismerhetnek az emberek.

Forrás: dpreview

A Google most azt mondja, hogy a Pixel 5, Pixel 4a 5G és Pixel 4a készülékeknél ez a szépítő mód alapból kilesz kapcsolva. Ennek az oka, hogy a Google által végzett kutatások szerint a szépítő módok negatívan befolyásolják az emberek mentális egészségét. Csendben ugyanis elkezdenek létrehozni egy mintát a szépnek tartott emberekről, akikhez aztán folyamatosan hasonlítják magukat.

A Google ezért innentől kezdve kikapcsolja az ilyen szűrőket, csak manuálisan lehet azokat engedélyezni. A Google egyetért a Snapchat döntésével, hogy alapértelmezésben a szűrők nélküli kameraélményt kell biztosítani, és csak külön igény szerint matricázni és szűrőzni.