Sok androidos kacsintgat az iPhone 12 felé

mobilozás fotózás kirándulás piknik szabadidő iphone smartphone iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ráadásul javarészt két nagyon érthető okból érdeklődnek iránta.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok és tabletek adásával-vételével foglalkozó Sellcell portál nem reprezentatív, ám ettől függetlenül érdekes felmérést végzett az amerikai vásárlók körében: arra volt kíváncsi, hogy a jelenleg androidos készülékkel rendelkező amerikaiak mekkora tábora hajlandó fontolóra venni az iPhone 12 vásárlását, és persze miért vonzó számukra az átnyergelés gondolata.

A kép csak illusztráció Forrás: Pexels / Pixabay

A felmérésben résztvevő 2057 személy szinte pontosan harmada (33,1%) adott igenlő választ arra, hogy hajlandó megfontolni az iPhone-osok táborához való csatlakozást. Ez nem tűnik túlságosan borzasztó hírnek a Google és a mobilgyártó partnerei számára, azonban a váltás okai hosszabb távon aggodalomra adhat okot számukra, a kérdőív ezen pontján több az iPhone által kínált előnyt is megjelölhettek a válaszadók:

A potenciális váltás okai:

  • 55,9% – hosszabb szoftveres támogatás;
  • 48,8% – a magánszféra jobb védelme;
  • 36,9% – a telefon kompaktabb kialakítása;
  • 30,9% – jobb árak;
  • 24,7% – jobb funkciók (például kamera, specifikációk, dizájn);
  • 19,0% – 5G-kompatibilitás;
  • 12,1% – jobb kezelőfelület.

Az iPhone-ra váló átnyergelést fontolgatók két messze legfontosabb indoka teljesen pragmatikus, ráadásul nincs köze a telefonok hardveréhez: vonzó számukra az Apple által nyújtott, előreláthatóan 5 év körüli szoftveres támogatás (az androidos készülékek esetében két évre lehet számítani), továbbá a véleményük szerint iPhone-on nagyobb hatékonysággal tudják védeni a privát szférájukat.

Végül érdekes, hogy a váltást megfontolni hajlandók majdnem harmada a jobb árat hozta fel az iPhone mellett. Ez elsőre meglepőnek tűnhet, de az elmúlt években annyira elszállt a felső kategóriás androidos telefonok ára, hogy már nem olcsóbbak, vagy nem sokkal olcsóbbak a méregdrága iPhone-oknál. Emellett megfontolás lehet, hogy az Apple mobiljai jobban tartják az értéküket, így a lecserélésükkor kisebb veszteséggel adhatóak el a használtpiacon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!