Az NVIDIA vezérigazgatója közölte a rossz hírt.

Az elmúlt hetekben az eddigi talán legnagyobb jelentőségű termékeinek piacra dobását kezdte meg az NVIDIA, a GeForce RTX 3000 szériás videokártyák viszonylagos értelemben elérhető áron soha nem látott teljesítményt nyújtanak. Viszont a termékek rajtja az elérhetőség szempontjából közel sem lett ideális, a kártyagyártóknak alig volt idejük volt megtervezni a saját modelljeiket, és a tömeggyártásuk is nagyon későn kezdődött.

A kép csak illusztráció (Jensen Huang, az NVIDIA vezérigazgatója a CES 2015-ön)Forrás: NVIDIA

Az alapvető problémák és a termékek iránti gigantikus kereslet óriási hiányt okozott a GeForce RTX 3080 és GeForce RTX 3090 termékekből, ráadásul eltart még egy darabig, mire stabilizálódik az elérhetőségük. A Tom's Hardware beszámolója alapján az NVIDIA vezérigazgatója meglehetősen biztos benne, hogy a kártyák az idei évben hiánycikkek maradnak, Jensen Huang szerint csak 2021-ben válhatnak bármely szabadon választott időpontban megvásárolhatóvá.

Az új kártyacsalád harmadik tagjával szemezők sem számíthatnak semmi jóra, a 499 dollárért a GeForce RTX 2080 Ti teljesítményét nyújtó GeForce RTX 3070 rajtját a napokban két héttel elhalasztotta az NVIDIA, hogy a forgalmazás első napján nagyobb készletek álljanak a vevők rendelkezésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!