Főként mobilokon újított a Chrome 86

google chromebook chrome os laptop notebook internetezés
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Biztonságosabbá vált a hétköznapi használata során.
Vágólapra másolva!

Megjelent számítógépekre és mobileszközökre a Google Chrome 86, bár az utóbbiak esetében a hullámokban való elérhetővé tétel miatt szokás szerint eltarthat egy darabig, mire mindenkihez ténylegesen megérkezik a legújabb főverziója.

A kép csak illusztráció Forrás: dawnfu / Pixabay

A böngésző számítógépes kiadása elsőre feltűnő újítást nem hozott, azonban már riaszt, mikor egy HTTPS-en keresztül betöltött oldal HTTP-n próbálja elküldeni a kitöltött űrlapadatokat, ezekben az esetekben az automatikus űrlapkitöltés sem működik. Emellett nem engedélyezi a titkosított módon kiszolgált weblapok számára, hogy titkosítatlan forrásból töltsenek le archívumokat.

A Chrome mobilos változatai első blikkre szintén nem tűnnek eget rengető előrelépéseknek, azonban a számítógépes kiadás után már ezek is képesek szólni a kiszivárgott jelszavakról, továbbá hatékonyabban riasztanak az adathalász oldalakról.

Az utóbbival kapcsolatos fejlesztések állítólag 20%-kal csökkentették az adathalász oldalakra beírt jelszavak mennyiségét.

Végül iOS-en biometrikus azonosításhoz lett köthető a jelszómezők automatikus kitöltése, és már hivatalosan is beállítható alapértelmezett böngészőnek a Chrome.

A Chrome számítógépekre már telepített példányai maguktól frissülnek a legújabb verzióra, a telepítőkészlete pedig a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. A mobilos változatának frissítéseit az App Store-on és a Play Áruházon keresztül kapják meg a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!