Kiváló árcédulát kapott a legújabb Core i3

intel celeron pentium core i3 i5 i7 processzor cpu hardver számítógép
Vágólapra másolva!
Kifejezetten belépőkategóriás gamer PC-kbe szánja az Intel.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban az Intel bármiféle hivatalos kommunikáció nélkül felvette a harcot a belépőkategóriás asztali számítógépes processzorok piacán az AMD-vel, egy-egy kimagasló ár-érték arányú Core i3 modellel próbálja féken tartani a Ryzen 3 család népszerűségét. Most nagy csendben bemutatkozott a legújabb ilyen terméke, a négy fizikai magot és nyolc futtatói szálat kínáló Core i3-10100F tálcás rendelés esetén, mennyiségtől függően 79-99 dollárba kerül.

A kép csak illusztráció Forrás: Tookapic / Pexels

A termék kizárólag annyiban különbözik a jó ideje kapható Core i3-10100 modelltől, hogy nincs benne integrált grafikus vezérlő, azaz feltétlenül videokártyát kell társítani mellé. Ebből is nyilvánvaló, hogy elsősorban belépőkategóriás gamer PC-kbe szánja az Intel, a játékosoknak nincs szükségük az UHD Graphics 630 videovezérlőre.

A Core i3-10100F kiskereskedelembe eljutó változata olyan negyedével lehet olcsóbb a jelenleg kapható társánál, a bolti dobozos változatának bruttó ára feltehetően 30 ezer forint felett kezdődik majd. Ennek megfelelően az új processzor a 35 ezer forinttól kapható AMD Ryzen 3 3100 eladásaival babrálhat ki.

Intel Core i3-10100F specifikációk:

  • Comet Lake család, 14nm-es gyártástechnológia
  • négy processzormag, nyolc futtatói szál (Hyper-Threading)
  • 3,6 GHz alapórajel, maximum 4,3 GHz Turbo-órajel
  • 6 MB L3 gyorsítótár, DDR4-2666, 65W TDP
  • LGA1200 foglalat

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!