Hadat üzen a fontoskodó appoknak a Windows 10

windows 10
Értesítésben szól majd az automatikusan elinduló appokról a Windows 10
Vágólapra másolva!
Szól majd az automatikusan elindulókról, könnyebbé teszi a letiltásukat.
Vágólapra másolva!

Ugyan mintha az elmúlt években javult volna a helyzet, de a mai napig elterjedt jelenség, hogy a számítógépekre telepített alkalmazások előzetes felhasználói jóváhagyás nélkül elindulnak a PC bekapcsolásakor. Természetesen egyes szoftverek esetében indokolt és hasznos ez a működés, azonban a szükségtelenül fontoskodó szoftverek visszaélnek a lehetőséggel: ikonokkal tömik tele a Tálca jobb szélét, csökkentik a laptopok üzemidejét, lassítják a számítógép indulását és működését.

Értesítésben szól majd az automatikusan elinduló appokról a Windows 10 Forrás: Windows Latest

Ugyan a Windows mindig is lehetőséget adott az automatikus indulásuk letiltására, azonban a felhasználók többsége valószínűleg nincs ezzel tisztában. A Windows 10 esetében két mód is van a deaktiválásukra: a CTRL+SHIFT+ESC kombinációval is elindítható Feladatkezelő program Indítás fülén, továbbá a Gépház → Alkalmazások → Indítópult felületen is elvégezhető a művelet.

A helyzet javítása érdekében a jövő tavasszal érkező Windows 10 új funkciót hoz: értesítésben szól majd a számítógépezőknek, mikor egy alkalmazás automatikus indításra állította be magát, erre kattintva pedig megnyílik a Gépház említett része, ahol a felhasználók igény esetén letilthatják a kéretlenül induló programokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!