Kamerás zsebtávcsövet készített a Canon

canon powershot zoom kamera
Canon PowerShot Zoom
Vágólapra másolva!
Távolabbi tárgyak fotózására, események követésére szánja.
Vágólapra másolva!

Egy közösségi finanszírozás kampánnyal elvégzett igényfelmérést követően a Canon hamarosan piacra dobja az emberemlékezet óta legfurcsább kameráját, a monokuláris kialakítást kapott PowerShot Zoomot. A csupán 145 grammos, egy kézben tartva kezelendő eszközzel 100–400–800 mm zoombeállítások mellett lehet fotózni, így a cég szerint például megörökíthető vele a lelátón ülve a futballmérkőzés győztes gólja, vagy természetjáráskor lefotózható a lombok között sziesztázó madár.

Canon PowerShot Zoom Forrás: Canon

A PowerShot Zoomba 12 megapixeles szenzor kerül, négytengelyes optikai képstabilizálással a bemozdulástól vagy remegéstől mentes felvételekért. Videók legfeljebb Full HD felbontásban rögzíthetőek vele.

Az eszköz alapvetően memóriakártyára menti a fotókat és a videókat, de támogatja a Bluetooth és a WiFi szabványokat a könnyű adatmásolás érdekében. A Canon Camera Connect alkalmazással okostelefonról is vezérelhető a kamera, valós időben látható a mobilokon a képe.

Canon PowerShot Zoom Forrás: Canon

A termék novemberben kerül piacra, az európai ajánlott ára még nem tisztázott, de az USA-ban 300 dollárba, olyan nettó 93 ezer forintba kerül majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!