Kipróbáltuk a Huawei legújabb okosóráját, a Huawei Watch GT 2 Prót.

A Huawei szeptemberben mutatta be csúcskategóriás okosóráját, amit mi is megkaptunk egy tesz erejéig. Az óra a rengeteg funkciója mellett üzemidejével tűnik ki a konkurensei közül, ugyanis 2 hetes üzemidőt ígér. Lássuk, betartja-e!

Külső, tulajdonságok

A Huawei csúcskategóriás órája már első látásra eleganciát és jól megépítettséget sugall. A Watch GT 2 Pro nálunk járt, nagyobbik verziója fekete kaucsuk szíjjal érkezett, ami jól mutat a sötét, titán óratokkal és a kikapcsolt állapotban egyszerű, fekete óralappal.

Szerintünk a legmenőbb ez a retro "kvarcóra" lap, amin mégis a legtöbb fontos funkció látszikForrás: Origo

Ennek köszönhetően a legjobban talán a visszafogottabb, mutatós számlapok illenek az órához, de ez ízlés kérdése. A zafírüveg óralap minden bizonnyal kevéssé fogja gyűjteni a karcokat, a hátlap kerámiabevonata pedig szintén az ellenállóságát erősíti. Ha már a hátlapnál tartunk, az óra nagy erőssége, hogy vezetékmentes töltési lehetőséggel van ellátva, tehát minden Qi szabványú töltő készülékkel tölthető - akár okostelefonnal is, amiben van ilyen lehetőség. 

Orvos, edző és asszisztens egy órában

A folyamatos pulzusmérés és a rendellenes szívritmus-figyelés manapság már minden okosórában alap, ezzel az órával még az alvás minőségét, a vér oxigénszintjét és a stresszszintünket is figyelhetjük, utóbbi kettő azért már ritkább szolgáltatás. Az óra figyelmeztet arra is, ha túl sokat ülünk egy helyben, sőt tanácsot is ad, hogy ilyenkor hogyan mozgassuk meg elgémberedett végtagjainkat. A funkciók az egyébként már jól ismert Huawei Health (Huawei Egészség) alkalmazáson keresztül érhetőek el és szabhatóak testre.

Mutatja az időjárást...Forrás: Origo

A Huawei Watch GT 2 Pro elegáns megjelenése ellenére ízig-vérig sportóra, és ezt bizonyítja az a rengeteg sportfunkció is, amit beállíthatunk rajta: legyen szó versenyszerű sportról vagy csak hobbiról, a Huawei okosórája 96 edzésmódot preferál, olyanokat is, mint például a golf, a snowboard vagy a síelés. A golfmód például elemzi a lendítés sebességét – amit az óra kijelzőjén is visszanézhetünk -, míg a síelőmód figyeli a felhasználó átlagsebességét, a megtett távolságot, az ereszkedést, valamint hangüzenetben figyelmeztet a biztonságra. Természetesen a “közönségesebb sportok” rajongóinak sem kell aggódniuk, sőt ők örülhetnek igazán, ugyanis a készülék többnyire mégiscsak ezeket a sportokat (például a futást, az úszást és a bicajozást) támogatja a legprofibb módon. 

A stresszszintünk...Forrás: Origo

 A GT 2 Pro működtetéséről a HiSilicon Kirin A1 chip gondoskodik, 4 GB belső tárhely társaságában, amelyen többek között zenéket is tárolhatunk. Az óra rendelkezik mikrofonnal és hangszóróval is, így akár telefonhívásokat is le tudunk vele bonyolítani, méghozzá nem is rossz minőségben.

De akár az alvásminőségünket is figyeliForrás: Origo

A burkolat alatt, a pulzusmérő mellett több egyéb érzékelő is helyett kapott, például gyorsulásérzékelő, légnyomás-érzékelő, környezeti fényérzékelő, giroszkóp és geomágneses érzékelő. 

A beépített GPS már csak hab a tortán, és az ezzel együtt járó “hazavezető” funkció is, ami megjegyzi, merre kirándulunk, és ha beállítjuk, megmutatja a visszafelé vezető utat is. 

Az üzemidő pedig valóban a már említett 2 hét közelében jár. Természetesen, ha használjuk az “always on” kijelzőt, akkor ez akár meg is feleződhet, de egy hét még mindig nagyon szép teljesítmény a legnagyobb gyártók egy-két napos akkuidejét figyelembe véve.

Összegzés

Mindezeknek a tulajdonságoknak a Huawei meg is kéri az árát, az óra ugyanis bruttó 111.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kapható, ami azért még mindig olcsóbb, mint mondjuk egy Apple Watch, de azért távolról sem elhanyagolható összeg.

A szenzorok többsége itt vanForrás: Origo

Viszont azt el kell mondani, hogy az óra anyaghasználatát és megépítettségét, valamint a szolgáltatásait figyelembe véve megéri a pénzét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!