Megszűnt a Microsoft Office 2010 támogatása

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Emellett még idén a Windows 10 két főverziója is búcsúzik.
Vágólapra másolva!

A Microsoft októberi hibajavító keddjével megszűnt az Office 2010 terméktámogatása, a tízéves irodai programcsomag a héten kapta meg az utolsó funkcionális és biztonsági javításait. Ennek megfelelően innentől kezdve legfeljebb különös körültekintéssel használható biztonságosan, hiszen a Microsoft nem javítja többé a benne felfedezett sérülékenységeket.

A kép csak illusztráció Forrás: Adam Sondel / Pexels

Az Office 2010-et használóknak a Microsoft sejthetően a havidíjas Office 365-re való átállást javasolja, bár továbbra is kapható klasszikus, öröklicences változat is az alkalmazáscsomagból, az éppen aktuális verzió az Office 2019. Aki úgy gondolja, hogy nem éri meg számára pénzt adni az irodai szoftverekért, az például a személyes és üzleti célokra egyaránt ingyenes LibreOffice csomaggal tehet egy próbát.

Ezzel nem ért véget idén a microsoftos termékek nyugdíjazása:

  • a Windows 10 October 2018 Update (v1809) rendszer Home, Pro, Pro Education és Pro for Workstations változatai 2020. november 10-én kapnak utoljára frissítéseket;
  • a Windows 10 May 2019 Update (v1903) összes változata pedig 2020. december 8-án búcsúzik.

A kérdéses rendszereket futtató számítógépek tulajdonosait elméletileg nagyon hamarosan értesíti majd a Windows 10, hogy hagyják jóvá egy újabb főverzió telepítését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!