Lecsap a zaklatókra és a csúnyán beszélőkre a Sony

gamer gamepad játékvezérlő videojáték playstation xbox
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hangfelvétellel bizonyíthatják a PS5-öt használók a szabálysértéseket.
Vágólapra másolva!

A riválisaihoz hasonlóan a Sony is rendelkezik szabályzattal a multiplayer játékokban megengedhető viselkedési formák kapcsán, ám jelenleg sok esetben nehéz bizonyítani, mikor valaki nem elfogadható magatartást tanúsít egy internetes meccs során. A PlayStation 5-tel egy ezzel kapcsolatos problémát old meg a vállalat: a konzol rögzíteni fogja a hangchatet játék közben, a felvételt pedig csatolni lehet majd a verbálisan zaklató játékosok bejelentésekor.

A kép csak illusztráció Forrás: Felix Lichtenfeld / Pixabay

Az újdonságot a PlayStation 4 most kiadott szoftverfrissítése leleplezte le: a régi konzolon elméletileg nem lesz elérhető ez a hangrögzítési és moderálásra küldési lehetőség, de mivel a PS4-et használók rengeteg játékban együtt játszhatnak a PlayStation 5-öt használókkal, így az utóbbiak képesek lesznek a jelentésükkor bizonyítékot küldeni a toxikus viselkedésükről az illetékeseknek.

A mostani fejlesztés jelentős mértékben javíthatja a PlayStation online multiplayer közösségének biztonsági fokát, hiszen bőven akadnak olyan játékosok, akik puszta szórakozásból, vagy hirtelen felindulásból színes dolgokat mondogatnak másoknak. Remélhetően az érintettek a PSN-fiókjuk átmeneti vagy végleges felfüggesztésétől tartva a jövőben jobban megválogatják a szavait.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!