A jövő héten jön a teljes titkosítás a Zoomba

zoom videochat videokonferencia videocsevegés tárgyalás megbeszélés meeting
Zoom
Vágólapra másolva!
Egy ideig csak technikai előzetes formában lesz elérhető a funkció.
Vágólapra másolva!

A tavasszal még szinte ismeretlen Zoom teljesen váratlan helyzetbe került a hirtelen rászakadt több millió felhasználó miatt, a fejlesztési ütemtervét is újra kellett gondolnia a kiszolgálásuk érdekében. A hirtelen népszerűség ráadásul a biztonsági kutatók figyelmét is felkeltette, némi vizsgálódást követően pedig megállapították, hogy félrevezetőek voltak a szolgáltatás adattitkosítással kapcsolatos állításai.

Zoom Forrás: Zoom

A probléma megoldása érdekében a Zoom ígéretet tett arra, hogy elérhetővé teszi a végponttól végpontig tartó titkosítást a felhasználói számára, ezzel pontot téve az ügy végére. Ez azt jelenti, hogy nem pusztán titkosított adatkapcsolatot használ majd a kép és a hang továbbításakor, de magát a videofolyamot is külön titkosítja a résztvevők eszközein, mielőtt az továbbításra kerülne az interneten.

A Zoom szerint a titkosítási lehetőség a jövő héten válik majd elérhetővé az ingyenes és a fizetős felhasználók számára, de az első időszakban technikai előzetes formában, azaz a csevegőszobákat készítők a saját felelősségükre aktiválhatják, nem garantált a tökéletes működése. További limitáció, hogy a végponttól végpontig titkosítást használó Zoom-szobák maximum 200 résztvevősek lehetnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!