Ingyen kérhetőek a látássérülteket segítő szoftverek

administration aerial view business business person businessman businesswoman busy colleauges company computer contemporary corporate coworker desktop documents files folders group hands hardwood it support laptop marketing meeting messy network notebook
42884860 - business people working office corporate team concept ötlet
Vágólapra másolva!
Windowsra készült, professzionális alkalmazások szerezhetőek be.
Vágólapra másolva!

Folytatódik az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott állampolgár ingyenesen juthat hozzá a legnépszerűbb segítő szoftverek magyar nyelvű változataihoz. Ez a lehetőség ma a világon összesen három országban áll a látássérült emberek rendelkezésére.

A kép csak illusztráció Forrás: 123rf

A látássérült vagy olvasásban akadályozott magyar állampolgárok és az érintetteket oktató intézmények, foglalkoztató cégek, részükre szolgáltató szervezetek, valamint az őket segítő szakemberek és családtagok 2022. június 30-ig térítésmentesen igényelhetik a képernyőolvasó és - nagyító szoftverek licencét.

A 2018-ban indult ország licenc program két évvel történő újbóli meghosszabbítását ezúttal is a Belügyminisztérium Informatikai Helyettes Államtitkársága támogatja. Alapvető célkitűzés, hogy minden érintett hozzájuthasson a tanuláshoz, munkavégzéshez, valamint az online tájékozódáshoz és az elektronikus ügyintézéshez nélkülözhetetlen segítő szoftverekhez.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. által működtetett akadalymentes.magyarorszag.hu weboldalon található űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni. Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek az infoalap.hu/orszag_licenc weboldalról tölthetőek le, aktiválásuk az igényléskor e-mailben kapott hitelesítő kóddal végezhető el.

„Az ország licenc program nem csupán az új igénylők számára teszi lehetővé, hogy bekapcsolódhassanak a legnépszerűbb támogató technológiák használatába, hanem a már aktív felhasználóknak is lehetőséget biztosít szoftvereik legújabb verzióra történő frissítésére" – mondta el Szuhaj Mihály, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A szoftverek telepítésével, illetve használatával kapcsolatos kérdések esetén az Informatika a Látássérültekért Alapítvány munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a +36 (1) 273-3188-as és a +36 (70) 295-9288-as ügyfélszolgálati telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!