Nem kell már sokat várni az Apple processzorait használó notebookokra.

Az Apple legnagyobb érdeklődés által övezett idei termékei ugyan az iPhone 12 okostelefonok, azonban közel sem ezek a legfontosabbak. A kiváló informátorokkal rendelkező Jon Prosser szerint végleges dátumot kapott a vállalat következő sajtóeseménye, 2020. november 17-én fogja bemutatni az első Intel Core processzorok helyett már Apple A-Series rendszerlapkákat használó Mac számítógépeket. Az interneten bárki által követhető sajtótájékoztatót állítólag november 10-én fogja bejelenteni.

A kép csak illusztrációForrás: Tranmautritam / Pexels

Az első saját rendszerlapkát használó számítógépek mind MacBookok lehetnek, és még Intel processzoros variánsokkal is előállhat belőlük az Apple. A hírek szerint olyan két évre lesz szüksége a vállalatnak, hogy teljesen kivezesse az Intel központi egységeket a Macekből.

A saját processzorokra való átállással az Apple egyrészt tovább csökkenti majd a technológiai beszállítóktól való függőségét, másrészt növelheti a laptopjai akkus üzemidejét, harmadrészt pedig talán nagyobb profittal tudja majd értékesíteni a számítógépeit.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!