Kilőttek a digitális, bezuhantak a bolti dobozos eladások.

A számítógépes piacon való évekkel ezelőtti szinte teljes hatalomátvételt követően a konzolos piacon is egyre gyorsaban terjed a digitális játékvásárlás. A GSD piackutató intézet adataira hivatkozva a GamesIndustry azt írja, hogy a széria történetében először a FIFA 21 digitális eladásai túlszárnyalták a bolti dobozos kópiák eladásait az Egyesült Királyságban.

FIFA 21Forrás: EA Sports

Az adatok szerint a FIFA 21-ből eddig kissé kevesebb fogyott, mint a tavalyi FIFA 20-ból. Viszont az elemzők szerint a következő generációs PlayStation és Xbox konzolok novemberi piacra kerülésekor megugrik majd az értékesítés, mivel egyes játékosok kivárnak a megvásárlásával, hogy már rögtön az új konzoljukon tudjanak játszani vele. Ez érdekes annak fényében, hogy akik PS4 és Xbox One platformokra veszik meg a játékot, azok ingyen frissíthetnek a következő generációs változatára.

A GSK adatai szerint a tavalyi részhez képest a FIFA 21 digitális eladásai 31 százalékot nőttek, míg a bolti dobozos eladásai 42 százalékkal csökkentek. Ez puszta spekuláció, de talán a koronavírus-járványnak is lehet köze a kialakult helyzethez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!