Ment a temetőbe a Google családkövető appja

idős mobilozás okostelefon szelfi selfie tanulás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Valós időben megosztható volt vele másokkal a földrajzi helyzet.
Vágólapra másolva!

Négy éve egy sokak számára hasznos mobilalkalmazást indított útjára a Google, a Trusted Contacts segítségével valós időben követni lehetett mások földrajzi helyzetét. Ez elsőre gyanúsan hangzik, és van benne potenciál a visszaélésre, de a transzparens műkődése miatt nem lehetett vele titokban másokat megfigyelni. Arra találták ki, hogy a családtagok telefonálgatás nélkül tudják, hol jár a másik, például a szülők ránézhessenek vele a gyerekeikre, plusz baj esetén riasztani is lehetett másokat az appból.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

Most már nem érdemes vitákba bonyolódni az alkalmazás kapcsán, a Google ugyanis a létező legnagyobb csendben törölte a Play Áruház és az App Store kínálatából. Az alkalmazást bemutató weblap még elérhető, azonban a tetején olvasható tájékoztatás szerint a telepített példányai már csak 2020. december 1-ig működnek majd, azt követően leáll az online szolgáltatása is.

A Google helyettesítő megoldásként a Google Térkép mobilapp helymegosztási funkciójának használatát javasolja a felhasználók számára. Ez az app felületén lévő profilképre koppintva, majd ott a Helyzetmegosztás opciót választva érhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!