Egy elemzőcég összehasonlította az új Apple mobilok árait az egyes országokban.

Nagy felháborodást okozott az iPhone 12 mobilok magas árazása, valamint a töltő és a fülhallgató dobozból való elhagyása. A témával ebben az írásunkban részletesebben is foglalkoztunk. A Statista elemzői a dolog kapcsán pedig arra voltak kíváncsiak, hogy melyik országban mennyibe kerülnek az új Apple okostelefonok. Ehhez a 128 GB-os iPhone 12 és iPhone 12 Pro modellek vételárait számolták át mindenhol, amerikai dollárba.

Forrás: apple

A 6,1 hüvelykes iPhone 12 és iPhone 12 Pro október 23-án válnak elérhetővé, az iPhone 12 mini és iPhone 12 Pro Max november 6-tól lesznek előrendelhetőek, és 13-án érkeznek a boltokba. A Statista az előbbiekre koncentrált, minden esetben a kártyafüggetlen modellek bruttó árait vizsgálták.

Ezek alapján a legolcsóbban Amerikában, Kaliforniában lehet 128 GB-os iPhone 12-höz jutni, ott ez 943 dollárba kerül, a Pro modell 1071 dollárba. Európában nagyságrendekkel többet kell ezekért fizetni, az elemzők listáján azonban India van az élen. Ha viszont átszámoljuk a magyarországi árakat, máris hazánkban a legdrágábbak a készülékek, nálunk ugyanis 1196 és 1414 dollárnak megfelelő összegekbe kerül a két konkrét modell.