Újabb teljes árú játékba jöttek videós reklámok

nba 2k21 videojáték
NBA 2K21
Vágólapra másolva!
Forrnak az indulatok az NBA 2K21 kéretlen újítása miatt.
Vágólapra másolva!

Az abszolút végletekig próbálják ütni a vasat a népszerű sportjátékok kiadói: nem elég, hogy a teljes áron értékesített játékaik tele vannak hirdetőtáblákkal és kizsákmányoló mikrotranzakciókkal, de már videós reklámokat is megpróbálnak lenyomni a szokásos gamereknél messze több monetizációs kísérletet toleráló sportjáték-rajongók torkán.

Ugyanezen okból pár hete az EA volt kénytelen bocsánatot kérni a kitört népharag láttán, majd eltüntetni az UFC 4-ben megjelent videós reklámokat. A 2K illetékesei láthatóan nem tanultak ebből, egy hónappal a megjelenését követően az NBA 2K21 váratlanul elnyomhatatlan reklámvideókat kezdett lejátszani a töltőképernyőn, a többségnél az Oculus Quest 2 VR-headset reklámja pattan be.

Hírünk írásáig a 2K nem kommentálta az itthon húszezer forint körül kapható játék körül kitört vásárlói felháborodást. Viszont sajnos jó esély van rá, hogy nem is fog reagálni rá, hiszen mint a rajongók felhívták rá a figyelmet, ugyanezt a tavalyi NBA 2K20-szal is eljátszotta a kiadó. Sőt, valójában az első videós hirdetések az NBA 2K19-ben jelentek meg, röviddel az utódjának megjelenése előtt.

A jelek szerint a 2K-t addig nem érdeklik a játékosok sirámai, amíg azok tüntetőleg be nem fejezik az újabb játékok és a mikrotranzakciók vásárlását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!