Még a kijelző is elszíneződhet a jelentős hőtől.

Az AppleInsider beszámolója szerint rendkívül szokatlan problémára panaszkodott a napokban az új Apple Watch SE néhány dél-koreai vásárlója: az éppen csak piacra került óráik csúnyán túlmelegedtek, október 10–19. között hat vásárló biztosan visszavitte emiatt a terméket a boltba. Egy részüknél viselés közben forrósodott át az eszköz, míg másoknál töltés közben jelentkezett a gond.

Néhány dél-koreai vásárlónál csúnyán túlmelegedett az Apple Watch SEForrás: Reddit

Egyelőre senki sem szerelte még szét az okosórát, azonban ha az Apple tartotta a megszokott belső felépítést, akkor a túlmelegedő pont a Taptic Engine, a korona és az akkumulátor háromszögében van. Biztosan valamiféle akkuval kapcsolatos hibajelenségről van szó, legjobb tudomásunk szerint más nem képes túlhevülni a kütyüben.

A problémától nem érdemes megijedni, a jelek szerint csak nagyon kevés okosóra melegedik túl, ráadásul gyanús, hogy eddig csak Dél-Koreából érkeztek hírek a túlhevülésről. A legvalószínűbb magyarázat, hogy nem megfelelő minőségű akku kerülhetett néhány a gyártósorról egymás után legördült darabba.

Az Apple dél-koreai kirendeltsége igény szerint vagy visszatérítette az okosóra árát, vagy kicserélte a hibás terméket egy másikra. Hírünk írásáig a vállalat nem kommentálta az ügyet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!