Nem bugos, valójában pont megjavult a YouTube

mobilozás telefonozás tini okostelefon
Vágólapra másolva!
Bosszantó jelenségre figyelhettek fel nemrég az androidosok.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban az androidos YouTube mobilappból videókat nézőknek feltűnhetett, hogy nem lehet a megszokott módon belepörgetni a videókba, hiszen hiába koppintgatnak a lejátszófelület idővonalára, nem ugrik a kívánt helyre a videó. Valószínűleg a gond megoldására is sokan rájöttek: rá kell nyomni az aktuális helyet jelölő vörös pöttyre az ujjat, mire az balra és jobbra is húzhatóvá válik.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

Most kiderült, hogy nem bugról van szó: a YouTube illetékesei szándékosan kapcsolták ki az idővonalra való koppintással való ugrálást. Emögött az a ráció, hogy a teljes képernyős nézet kikapcsolására és bekapcsolására szolgáló gomb túlságosan közel volt az idővonal végéhez, így annak a megérintése helyett időnként véletlenül a videó végére pörgettek a nézők, ami frusztrációt okozott számukra.

A fogd és vidd módszerű belepörgetés nem újdonság, az iOS-re készült YouTube mobilappban mindig is így működött az ugrás, most pedig az androidos változat is átvette ezt a viselkedést. Ugyan szokni kell, de nem tűnik problémának; inkább az kifogásolható, hogy a szokásától eltérően a mobilapp nem szólt a változtatásról, így érzésünk szerint a többség inkább bugnak, mintsem fícsörnek hitte az újítást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!