Hatalmas sikernek ígérkezik a PlayStation 5, eldöntheti a konzolháborút

Vágólapra másolva!
Elemzők szerint kétszer annyi fogyhat a PlayStation 5-ből, mint amennyit valaha eladtak a PlayStation 2-ből.
Vágólapra másolva!

A Sony PlayStation 5 konzolja az előrendelési időszakban hasonlóan népszerű, mint az új NVIDIA videokártyák, vagyis jóval nagyobb a kereslet, mint az elérhető kínálat. A Rakuten Securities Economic Research Institute elemzői ugyanakkor arra számítanak, hogy a PS 5 iránti érdeklődés nem fullad ki, sőt, ez lesz minden idők legsikeresebb konzolja.

Forrás: sony

A PlayStation 5-ből 5-6 éven belül 200-300 millió példány találhat gazdára, ami igen nagy mennyiség. A PS 4-ből úgy 112 milliót adtak el eddig, ami 10 millióval több, mint a PS és 25 millióval több, mint a PS 3 összesített eredménye.

A jelenlegi rekorder a PlayStation 2, ami a legsikeresebb konzolként 155-157 milliós darabszámban talált gazdára. A Microsoft 50 millió Xbox One-t tudott eladni, 24 millió Xbox és 84 millió Xbox 360 mellett. Az elemzők szerint a PS 5 sikeréhez az exkluzív címek is hozzátesznek majd, és az esport világa is a Sonyra szavaz a szakértők szerint. A japán elemzők odáig mentek, hogy kijelentették: a PlayStation 5 örökre eldöntheti a konzolháborút.