Fricska az Apple-nek: a Xiaomi nem veszi ki a töltőt a mobilok dobozaiból

Vágólapra másolva!
Elkötelezte magát a Xiaomi: 60 százalékkal csökkentik a műanyag mennyiségét a csomagolásban, de marad a dobozban a töltő.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi gyakorlatilag folyamatosan próbál kisebb tweetek formájában odaszúrni az Apple-nek, amiért az kivette a töltőt az új iPhone-ok dobozaiból. A Xiaomi most bejelentette, hogy elkötelezte magát: a csomagolásokban használt műanyag mennyiségét 60 százalékkal csökkentik, Európában lép életbe a változtatás először, elsőként a Xiaomi Mi 10T Lite mobilnál.

Forrás: xiaomi

A Xiaomi hangsúlyozta, hogy a tartozékok továbbra is járnak a mobilokhoz, így marad a dobozban a töltő, az USB-C kábel, és sokszor egy tok is. Sokan kissé túlzónak tartották a Xiaomi bejelentését, ugyanis a dobozok főként kartonból készülnek, vagyis nem tudni, hogy mennyi műanyagról van szó.

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy amikor az Apple elhagyta a jackcsatlakozót, akkor is sok gyártó viccelt a dologgal, végül azonban majdnem mind követte az Apple példáját. Sokan attól tartanak, hogy a töltővel is ez lesz. Az androidos gyártók azonban nehezebb helyzetben vannak, ugyanis majdnem mind egyedi adapterrel és egyedi technológiával igyekszik mindennél gyorsabb töltést nyújtani, és pont a töltő az egyik dolog, amivel sokszor érvelnek a vásárlás mellett.