Az első tesztek szerint gyakorlatilag bármilyen okostelefont képes feltölteni az Apple MagSafe Charger.

Nagy figyelmet kapnak az iPhone 12 mobilsorozat új MagSafe rendszerre építő kiegésztői. A készülékek hátlapján van egy mágneses gyűrű, amire bármi könnyedén rögzíthető. Ezt a rögzítést támogatja az Apple MagSafe Charger vezeték nélküli töltője is. Az első tesztek alapján ez a MagSafe töltő azonban tökéletesen működik a vezeték nélküli töltést támogató androidos mobilokkal is (például a Google Pixel 5-tel), és magnetizálja is azokat.

Forrás: max weinbach

Mindez azért lehetséges, mert a MagSafe töltő a Qi interfészt használja, 15 wattos sebesség mellett. Max Weinbach egy Samsung Galaxy Z Fold 2-t töltött fel vele, Marques Brownlee és Aaron Zollo pedig egy Google Pixel 5-öt. A mágnesek meg is fogták a készülékeket, bár nem annyira erősen, hogy például egy autós tartónál is hasznosítani lehessen a rögzítést az iPhone 12-knél.

Sajnos azonban minden teszt rámutat, hogy az Apple egyik mágneses kiegészítője sem rögzül túl erősen az iPhone 12 mobilokhoz, így a bankkártya-tartó például azonnal leesik, ha azt a mobillal együtt zsebre vágnánk vagy onnan kihúznánk, a kártyák pedig csak akkor jönnek ki belőle, ha előbb levesszük a mobil hátuljáról. Sok szakértő szerint az elképzelés jobb volt papíron, mint a gyakorlatban.