Az androidos mobilokkal is működik az Apple csodatöltője

Vágólapra másolva!
Az első tesztek szerint gyakorlatilag bármilyen okostelefont képes feltölteni az Apple MagSafe Charger.
Vágólapra másolva!

Nagy figyelmet kapnak az iPhone 12 mobilsorozat új MagSafe rendszerre építő kiegésztői. A készülékek hátlapján van egy mágneses gyűrű, amire bármi könnyedén rögzíthető. Ezt a rögzítést támogatja az Apple MagSafe Charger vezeték nélküli töltője is. Az első tesztek alapján ez a MagSafe töltő azonban tökéletesen működik a vezeték nélküli töltést támogató androidos mobilokkal is (például a Google Pixel 5-tel), és magnetizálja is azokat.

Forrás: max weinbach

Mindez azért lehetséges, mert a MagSafe töltő a Qi interfészt használja, 15 wattos sebesség mellett. Max Weinbach egy Samsung Galaxy Z Fold 2-t töltött fel vele, Marques Brownlee és Aaron Zollo pedig egy Google Pixel 5-öt. A mágnesek meg is fogták a készülékeket, bár nem annyira erősen, hogy például egy autós tartónál is hasznosítani lehessen a rögzítést az iPhone 12-knél.

Sajnos azonban minden teszt rámutat, hogy az Apple egyik mágneses kiegészítője sem rögzül túl erősen az iPhone 12 mobilokhoz, így a bankkártya-tartó például azonnal leesik, ha azt a mobillal együtt zsebre vágnánk vagy onnan kihúznánk, a kártyák pedig csak akkor jönnek ki belőle, ha előbb levesszük a mobil hátuljáról. Sok szakértő szerint az elképzelés jobb volt papíron, mint a gyakorlatban.