Kizárólag a mobilappokból érhető el a szolgáltatás.

Nem váratlan, azonban igencsak rossz hírre ébredtek ma reggel az európai társkereső szolgáltatások tulajdonosai, a Facebook ötvennél is több országban elindította a saját randiszolgáltatását. A Dating számos piacon már régóta elérhető, az európai debütálását pedig eredetileg az idei Valentin-napra tervezte a cég, azonban hatósági adatvédelmi aggályok miatt mostanáig csúszott az elérhetővé tétele.

A kép csak illusztrációForrás: Getty Images/© Enrico Fianchini/Kaisersosa67

A Facebook társkeresője jelen pillanatban kizárólag a mobilos alkalmazásain keresztül érhető el, a böngészős felülete említést sem tesz a létezéséről. Ez sokak számára kényelmetlen lehet, és nem világos, hogy mikor érkezhet meg a webes felületre a randirész. A mobilappban a jobb felső sarokban lévő főmenü ikonra kell koppintani, a listában lesz a kizárólag 18+ évesek által igénybe vehető Társkereső opció.

A randipartnert keresőknek dedikált társkereső profilt kell létrehozniuk, maximum kilenc fotóval. A facebookos ismerősök és instagramos követők nem jelennek meg az ajánlott személyek között, bár néhányat közülük meg lehet jelölni titkos szerelemként, kölcsönös jelölés esetén pedig láthatják egymás társkereső profiljait az érintettek. A társkeresős profilra opcionálisan betehetőek a facebookos és instagramos történetek.

Facebook DatingForrás: Facebook

A szimpatikusnak talált személyeknek azonnal lehet chatüzenetet küldeni, és videocsevegésre is lehetőség nyílik, a nemkívánatos érdeklődők vagy zaklatók pedig letilthatóak. További érdekesség, hogy a Facebook csoportok és meglátogatandó események alapján is képes másokat ajánlgatni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!