Cserébe óriási méretű a nagytakarítást hozott patch.

Nem csak a Call of Duty játéksorozat küzd az óriási helyfoglalással, a népszerű Fortnite battle royale mérete is nagyon csúnyán eldurrant az elmúlt években. Két éve a játék még csak 18 GB helyet foglalt, azonban mostanra a rengeteg tartalmi és egyéb frissítés miatt körülbelül 90 GB méretűre duzzadt, ami sokak számára már a kényelmetlenül sok kategóriába esik.

FortniteForrás: Epic Games

Az Epic most bejelentette, hogy jelentős nagytakarítást és optimalizálásokat hajtott végre, így a 14.40-es verziószámú frissítéssel körülbelül a harmadára csökkent a Fortnite helyfoglalása. Maga a patch emiatt szokatlanul nagy, olyan 27 GB méretű, cserébe viszont a telepítését követően a játék csak ~31 GB helyet visz el a háttértárból.

További előny, hogy az Epic szerint az újításoknak köszönhetően a Fortnite gyorsabban tölt majd be a javítás telepítése után, ráadásul a jövőbeli javítások az eddig megszokottnál kisebb méretűek lehetnek, így remélhetően nem mostanában kell majd újabb nagytakarítást tartania a vállalatnak a játékfájlokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!