Egy lakás árát kell kifizetni az LG feltekeredő televíziójáért

Vágólapra másolva!
Amin két évvel ezelőtt még csak ámultunk, most már ténylegesen megvehető a boltokban is. Igaz, ennyiért már komolyabb luxusautót és lakást lehet vásárolni, de az LG szerint ez egy olyan innováció, amiért ki fognak ennyi pénzt fizetni az emberek.
Vágólapra másolva!

Az LG nagyon jó ütemben kapta el az OLED-technológia fejlesztését, és az utóbbi években folyamatosan őrzi is piacvezető pozícióját ezen a téren a vállalat. Ezzel együtt azonban nem lustálkodnak, és szinte évről évre mutatnak valamilyen igazi újdonságot. A Signature OLED TV R egészen konkrétan a 2018-as CES-es mutatkozott be, és akkor még nem hittük el, hogy tényleg létezhet feltekeredő képernyővel ellátott televízió, de az LG ténylegesen, élőben mutatta meg, hogy márpedig a koncepció működik.

A készülék kialakítása már önmagában elég érdekes: jár hozzá egy fehér színű, rendkívül minimalista állvány (nem is kérhető más színben), amire rá lehet helyezni magát a televíziót... pontosabban annak az alapját, ami külsőre leginkább úgy néz ki, mint egy nagy darab stílusos hangszóró. Ez nem is véletlen, hiszen egy 4.2-es, Dolby Atmos-támogatással felvértezett hangrendszert rejt magában, az elejét pedig a dán Kvadrat által készített szövetborítás fedi.

Forrás: LG

Maga a keret egyébként szálcsiszolt alumíniumból készül, és elméletileg többféle színben is elérhető lesz, ráadásul a rendeléskor lehet bele gravírozást is kérni - ha ajándékba vesszük valakinek, figyelmes gondolat lehet belevésetni az illető nevét.

A televízióba minden kábelt itt kell bedugni, ami lehetőséget ad a könnyű elrejtésre, hogy a nagy minimalizmusba ne kavarjon be a rettenetes kábeldzsungel.

Innentől kezdve aztán háromféle módon tud működni a Signature OLED TV R. Az alapot az LG úgy hívja, hogy Full View, és a nevének megfelelően ilyenkor a teljes, 65 hüvelykes panel előmászik a talapzatból. Ezt követi a Line View, amikor a képernyő csak egy picit bújik elő: ilyenkor például a zenehallgatáshoz szükséges vezérlőelemek jelenhetnek meg rajta, esetleg az óra, vagy valamilyen hangulatvilágítás. Végül pedig ott van a Zero View, amikor a kijelző rejtve marad, azonban zenehallgatásra így is kiváló az eszköz.

Maga az összecsukás-kinyitás folyamata meglepően látványos, ráadásul az ígéretek szerint tartós is a szerkezet: az LG azt ígéri, hogy körülbelül 50 ezer nyitás-csukás kombinációt ki fog bírni, ami napi kettővel számolva kicsit több, mint 30 évet jelent.

Ahogy az elvárható, a Signature OLED TV R megkapta a legújabb, HDMI 2.1-es csatlakozókat, így 4K-s felbontás mellett tudja támogatni a 120Hz-es képfrissítést, ami a hamarosan megjelenő új generációs konzolok mellett teljesíthet jó szolgálatot.

Forrás: LG

A képminőség tekintetében az OLED-technológiának megfelelően gyakorlatilag tökéletes feketékre és teljes HDR-re számíthatunk, egyedül a maximális fényereje marad el kicsit az olyan konkurensektől, mint mondjuk a Samsung-féle QLED, de ebben is igyekszik a felhasználó segítségére lenni a készülék: mesterséges intelligencia segítségével folyamatosan elemzi a szoba fényviszonyait, és ehhez igazítja a kijelző különböző értékeit.

A tévén az LG tavalyi, még WebOS 4.5-re épülő rendszere fut, amiről szinte minden alkalommal megállapítjuk, hogy az egyik legjobb okosrendszer, ami televíziókra elérhető, így gyaníthatóan itt sem lesz vele probléma.

Rendelkezésre áll az Amazon Alexa és a Google Asszisztens, ha mesterséges intelligenciás vezérlést szeretnénk, és tud integrálódni az LG saját ThinQ okosplatformjába is, így erről is vezérelhetők a különböző eszközök.

Az LG szerint a Signature OLED TV R jelenti a legnagyobb innovációt az utóbbi években a tévés piacon, és ennek megfelelően árazták is be: kereken 100 millió koreai wonba kerül, ami átszámítva mintegy 87 ezer dollár, tehát kicsit több, mint 27 millió forint. Tény, hogy nem kevés pénzről van szó, de cserébe tényleg nincs még egy hasonló készülék, így a tulajdonos garantáltan kiemelkedhet vele a tömegből.

A Signature OLED TV R egyelőre még csak Dél-Koreában kapható, azonban az LG ígérete szerint a nyugati piacokon is lehet majd kapni, habár a bevezetése egy kicsit késik. Mindenesetre a következő hónapokban már más régiókban is elérhető lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!