Elveszítik az összes játékukat a közösségi hálózatos fiókjuk törlésekor.

Megkezdte az Oculus termékekhez tartozó online szolgáltatás integrálását a saját rendszereibe a Facebook, ennek keretében pedig összeolvadnak az eddig külön-külön létezett Oculus-fiókok és Facebook-fiókok. Aki most vesz életében először Oculus headsetet, az már csak a Facebook-fiókja használatával képes regisztrálni a termékhez tartozó online szolgáltatásba, míg a régebbi motorosoknak 2023-ig nem lesz kötelező összevonniuk a facebookos és oculusos fiókjaikat.

A kép csak illusztráció (Oculus Go)Forrás: Oculus

Az újmódi rendszernek sajnos van egy gigantikus hátránya: amennyiben a felhasználó törli a facebookos fiókját, a közösségi hálózat moderátorai valamilyen okból kitiltják a szolgáltatásból, vagy bármilyen egyéb oknál fogva elveszíti a hozzáférést a regisztrációjához, akkor búcsút mondhat az Oculus headsetére megvásárolt összes játékának és appjának.

A fiókösszevonással a Facebook teljesen magához láncolja az Oculus termékeket vásárló gamereket, muszáj közösségi hálózatos fiókkal is rendelkezniük a hardverek használatához. Persze ez nem jelenti azt, hogy kötelező lenne ténylegesen használniuk a Facebookot, azonban a választás szabadsága és a magánszféra védelme szempontjából jelentős visszalépésnek tűnik az integráció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!