Megjöttek a GeForce RTX 3070 független tesztjei

nvidia geforce rtx 3070 videokártya grafikus kártya
NVIDIA GeForce RTX 3070
Vágólapra másolva!
Egy szinten van a kártya a GeForce RTX 2080 Ti-jal.
Vágólapra másolva!

Két hét halasztást követően csütörtökön piacra kerül az Ampere architektúrás GeForce RTX 3070, az NVIDIA állítása szerint a videokártya 499 dolláros ajánlott fogyasztói áron gyorsabb a bő két éve 1000 dollár feletti összegért elérhetővé vált GeForce RTX 2080 Ti-nál. Természetesen a gyártói számokat érdemes fenntartásokkal kezelni, ám most vége az embargónak, megjelenhettek az elsősorban gamereknek szánt grafikus vezérlő független tesztjei.

A tesztelők életszagú mérései alapján az NVIDIA enyhén lódított, a GeForce RTX 3070 teljesítményre Full HD, 2K és 4K felbontásban is gyakorlatilag egy szinten van az említett GeForce RTX 2080 Ti modellel, konzisztensen túl azért nem tesz rajta. Ez nem kiábrándító eredmény, bár akik 4K felbontásban és 60 FPS-sel kívánnak játszani, azoknak egyes játékokban meggyűlhet a bajuk a képkockasebesség elérésével, nekik inkább az RTX 3080-ra van szükségük.

A jelek szerint a GeForce RTX 3070 inkább azok számára lehet jó választás, akik 2560×1440 pixeles felbontásban játszanának, méghozzá magas képfrissítési sebességű monitoron.

A termék ár-érték arányát ettől függetlenül nem érheti szó, bár a megvásárlása előtt érdemes megvárni, hogy mit és mennyiért kínálnak majd a héten bemutatkozó AMD Radeon RX 6000 videokártyák. Már persze ha egyáltalán kaphatónak bizonyul: rendkívül erős a gyanú, hogy a GeForce RTX 3070-ből is óriási termékhiány lesz a következő hetekben és hónapokban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!