Néhány napon belül Magyarországra is megérkezik az LG Wing, és bizonyos előrendelői akciók keretében akár egy LED tévé is járhat ajándékbe a telefon mellé. A telefon maga pedig nem lett éppen olcsó, de cserébe elég különleges is.

Az LG korábban már bemutatta idei különleges csúcskészülékét, ami a Wing névre hallgat, és hűen követi a vállalat azon törekvéseit, melyek szerint a legfelső kategóriában illene valami olyat mutatni, amit máshol nem láthatunk. Hogy ilyen trükkökre valójában mennyire lehet szükség, és mennyire ragadnak meg egyszer-egyszer használatos látványosságoknak, az persze jó kérdés.

Az LG Wing nagy trükke, hogy valójában két kijelző található a telefonban, és nagyobbik fő kijelző pedig képes vízszintesen elfordulni a másikhoz képest.

Az elülső képernyő a teljes értékű: ez 6,8 hüvelykes és P-OLED technológiával készül, és ugyan alul-felül találhatunk rajta minimális kávákat, belógó szenzorsziget viszont nincsen - a szelfikamera egy kiugró kis modulban kapott helyet. Ha kiforgatjuk ezt a kijelzőt, akkor alatta találunk egy ehhez képest sokkal kisebb, 3,9 hüvelykes, G-OLED panellel szerelt egységet.

Forrás: LG

Ezzel kapcsolatban számos különböző felhasználási módot prezentált az LG, például a felső kijelző megmaradhat teljesen a videózásnak, míg az alsón intézhetjük a tekerést, a hangerőszabályozást és az egyéb eszközöket. Chatelésnél akár az alsó, akár a felső képernyőn megjelenhet billentyűzet (ha az utóbbit választjuk, nagyon kényelmessé válik a gépelés), de használhatjunk egyszerre két külön csevegőprogramot is.

Számos alkalmazást külön felkészítettek már erre a rendszerre, amiket pedig nem, azokat az osztott-képernyős mód segítségével pakolhatjuk át egyikről a másikra.

Az LG Wing egyik legnagyobb trükkje azonban mégiscsak az, hogy kifordított állapotban képes Gimbal-kameraként működni. Ilyenkor nem a 64 megapixeles főkamerát használja, hanem a két széleslátószögű kamerát egyszerre (amiből az egyik 13, a másik 12 megapixeles), ennek segítségével pedig a telefon mozgatása nélkül képes nagy területet belátni.

Forrás: LG

A Gimbal-mód segítségével gyönyörűen stabilizált, fölösleges remegésektől és mozgásoktól mentes videókat készíthetünk, ráadásul az elsó képernyő ilyenkor sem dísz, hanem különböző kezelőszervek állnak rendelkezésre. Adott például a joystick, amivel a telefon mozgátása nélkül pásztázhatunk a kamerával, de beállítható témakövetés, és first-person mód is, a lakat ikonnal pedig lezárhatjuk a rendszert, és ilyenkor a kamera minden áron próbálja tartani az általunk belőtt képet.

Az egyetlen negatívum, hogy Gimbal-módban csak 1080p-s felbontás érhető el a 4K helyett, hiszen a végeredmény tulajdonképpen a nagyobb felbontású képről "vágja le" a rendszer, tehát itt kompromisszumot kellett kötni.

A készülékbe egyébként Qualcomm Snapdragon 765G jelzésű processzor került, 8GB-nyi memória és 128GB tárhely mellett, így tehát vélhetően minden igényt ki fog elégítani, a beéíptett 4000mAH-s akkumulátor pedig akkor is képes egy napnál tovább húzni, ha aktívan használjuk mindkét kijelzőt. Természetesen az 5G támogatása is adott.

Forrás: LG

Magyarországon az LG Wing egészen pontosan 399 900 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül piacra, és elérhető lesz az üzletekben, valamint a szolgáltatók kínálatában is. Az árazás bátran sikerült, így az LG némi előrendelői bónusszal igyekszik megdobni a vásárlási kedvet október 29-től: egy előrendelői akció keretében egy ideig sterilizálós tokkal ellátott LG Free Tone FN6 vezetékmentes fülhallgató jár a telefonhoz,

de érdemes lesz odafigyelni, mert bizonyos partnereknél még egy 32 hüvelykes LG LED tévét is megkaparatinhatunk ajándékba.