Közel teljes kompatibilitást hoz az Xbox Series

microsoft xbox series x series s játékkonzol videojáték
Az Xbox Series S és az Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Csak a kinectes játékok nem lesznek játszhatóak az új konzolokon.
Vágólapra másolva!

A novemberben ékező PlayStation 5 és Xbox Series konzolok ha nem is precedens nélküli, de rendkívül szokatlan módon támogatni fogják a jelenlegi generációs elődjeiken elérhető játékok futtatását, ami óriási előny mindenki számára. A témával kapcsolatos konkrétumok sokáig rejtélyesek voltak, azonban a Sonyt követően most végre a Microsoft is közölte, hogy pontosan melyik régebbi játékokkal lehet majd az első naptól fogva játszani a vadiúj Xboxokon.

Az Xbox Series S és az Xbox Series X Forrás: Microsoft

Konkrét listát nem kaptunk, de szerencsére nagyon egyszerű a helyzet: a Kinect hardveres kiegészítőt igénylő játékokat leszámítva abszolút minden olyan cím futtatható lesz az Xbox Series X és az Xbox Series S konzolokon, amely jelenleg az Xbox One gépekre is elérhető.

Ebbe beleértendőek azok az első Xboxra és Xbox 360-ra készült játékok is, amelyeket az elmúlt években az Xbox One visszafelé kompatibilitási programján keresztül futtatható tett a jelenlegi termékén a Microsoft.

A nagy hírt megosztott Jason Ronald szerint a régebbi játékok jókora része az eddigieknél némileg szebben nézhet ki és jobb teljesítménnyel fut az Xbox Series gépeken.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!