Ennyire kicsi az iPhone 12 mini

apple iphone 12 mini
Balra az 5,4"-es iPhone 12 Mini, jobbra a 6,1"-es iPhone 12
Vágólapra másolva!
Férfikézben meghökkentően mütyürnek hat a készülék.
Vágólapra másolva!

Az iPhone 12 és iPhone 12 Pro piacra dobását követően a jövő héten az iPhone 12 Pro Max és az iPhone 12 mini is előrendelhetővé válnak. A legkisebb méretű idei iPhone erősen rétegterméknek tűnik az 5,4 hüvelykes érintőkijelzőjével, hiszen manapság a vevők java a 6+ hüvelykes készülékek felé kacsintgat; nem is teljesen világos, hogy miért ragaszkodott a piacra dobásához az Apple.

Balra az 5,4"-es iPhone 12 Mini, jobbra a 6,1"-es iPhone 12 Forrás: George Buhnici / YouTube

Szerdán George Buhnici youtubernek köszönhetően egy hosszabb videóban be is mutatkozott a készülék, azonban röviddel később a férfi tisztázatlan okból privátra állította azt, így sajnos már nem tekinthető meg.

Ettől függetlenül néhány képkockát sikerült kimenteni a bemutatóból, amelyen jól látszik, hogy mekkora a 6,1 hüvelykes iPhone 12-höz hasonlítva, továbbá milyen hatást kelt egy átlagos méretűnek mondható férfikézben.

Mókásan kicsinek tűnik egy átlagos férfikézben az iPhone 12 mini Forrás: George Buhnici / YouTube

A kettő közül az utóbbi mulatságos, hiszen a kijelzője körüli minimális káváknak köszönhetően szinte mütyürnek tűnik a telefon, noha az 5,4 hüvelykes megjelenítő annyira azért nem kicsi. Ránézésre kissé olyan hatást kelt az iPhone 12 mini, mintha jóval 5" alatt lenne a kijelzője, pedig 132 × 64 × 7,4 mm-es, így végső soron méretre nagyon hasonló az efféle átlójú panellel ellátott más telefonokhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!