Nagyon bíznak a Nokia mobilokban az emberek

Vágólapra másolva!
A Counterpoint elemzői szerint a Nokia mobiloknak bíznak a legjobban az emberek, a gyors frissítések és a strapabíró hardver miatt.
Vágólapra másolva!

A Counterpoint Research legutóbbi elemzése azt vizsgálta, melyik mobilgyártóban mennyire bíznak meg az emberek. Négy fő pillére volt az elemzésnek: a friss szoftver, a biztonsági javítások, a minőség és az üzleti használat. Ezek alapján a gyors rendszerfrissítések és biztonsági javítások, valamint az időtálló, strapabíró hardver és minőség miatt állítólag a Nokia mobilokban bíznak a leginkább a felhasználók.

Forrás: digital trends

A Nokia minden frissítésre jogosult mobilján Android 10 fut, erre a Google mellett csak a OnePlus volt képes, de utóbbi 7 ilyen mobilt futtat, a HMD Global 20-at. A Samsung 89 százalékban teljesítette az Android 10-es frissítéseket a támogatott készülékeken, a negyedik Realme már eléggé lemaradt 73 százalékkal, de még a Xiaomi és a Huawei előtt van.

Az üzleti felhasználásra is nagyon javallott, rendszeresen frissülő Nokia okostelefonok mellett a OnePlus 90 százalékban szórja még a havi javításokat (az összes készülék frissítéseit nézve).

A szakemberek szerint a Nokia mobilok tesztelése sokkal szigorúbban zajlik az átlagosnál, így a készülékek ellenállóbbak a behatásokkal, ütésekkel, leejtésekkel, kopásokkal, karcokkal, hővel, párával és folyadékokkal szemben, mint az átlag. A Counterpoint szerint ez azért nagyon fontos, mert egyre tovább tartjuk meg az okostelefonokat, a többség ezeket már csak 30 havonta váltja le.