A Huawei már készül az Android elhagyására

Vágólapra másolva!
Az EMUI 11 lesz az utolsó androidos frissítése a Huuawei-nek egy interjú alapján - készülnek a Harmony OS rendszerre való átállásra.
Vágólapra másolva!

Rég tudjuk, hogy készül a Huawei saját operációs rendszere, a Harmony OS. A Huawei sokáig tagadta, hogy ezzel leváltaná az Androidot, azonban a fokozódó amerikai korlátozások miatt végül tényleg erre kényszerül a kínai gyártó.

Forrás: techradar

A MyDrivers most egy olyan interjút említ, amelyben a Huawei fogyasztói üzletágának szoftverfejlesztésekért felelős vezetőjével, Wang Chengluval beszélgettek. A vezető az interjúban elárulta, hogy az egyelőre Android-alapú EMUI 11 felület már ugyanazt a keretrendszert használja, mint a Harmony OS, valamint más változtatásokban is igazodtak az új rendszerhez.

Mindez azt jelenti, hogy az EMUI 11 lesz az utolsó Android-alapú frissítése a Huawei-nek, és már ezzel elkezdenek készülni arra, hogy átálljanak a Harmony OS-re. A rendszer elsőként persze tévéken, órákon és egyéb eszközökön debütál, de jön okostelefonokra is. Elsőként a Mate 40 széria kapja meg, később azonban a Kirin 990 5G, sőt, a belépőszintű Kirin 810 chipre építő készülékek is megkapják az új operációs rendszert a jelentések alapján.