Van, ahol szinte egyáltalán nem hoz előrelépést az 5G

Vágólapra másolva!
Papíron elképesztő fejlődést ígér az 5G, a gyakorlatban viszont nem váltja be a reményeket, sőt, sokszor gyorsabbak a fejlett 4G-s hálózatok.
Vágólapra másolva!

A csapból is az 5G folyik, sok gyártó ettől várja a fellendülést és a jövőt, miközben a termékek árait a drágább alkatrészek és fejlesztések miatt még tovább emelték. Sajnos azonban majdnem minden tesztben elhangzik, hogy az 5G nem igazán terjedt el, ráadásul még a nagyvárosokban is csak egy-egy utcasarkon tud remek sebességeket produkálni, de elég egyet odébb lépni, máris oda az egész.

Forrás: macworld

Eközben egy tanulmány arra világított rá, hogy a sokkal jobb és nagyobb lefedettséget biztosító 4G-s hálózatok nem feltétlenül lassúak. Több országban is olyan komoly fejlesztéseket hajtottak ezeken végre, hogy elképesztően gyors 4G-s sebességeket kínbálnak. Az Egyesült Arab Emírségek Etisalat szolgáltatója például átlagosan 98,78 Mbps-mal szórja a mpbilnetet, Dél-Koreában az SK Telecom pedig 89,54 Mbps-mal.

Amerikában az átlagos 4G-hálózat 30 Mbps-on működik, de az 5G is csak 50 Mbps-ot tud az OpenSignal szerint. Mindez a túlzsúfolt, túlterhelt városok és hálózatok miatt van így, a mmWave technológia azonban alig elérhető valahol, de a hatótávja eleve nem olyan, mint amiről sokan álmodnak. Az 5G tehát papíron elképesztő fejlődéseket ígér, de a gyakorlatban a fejlettebb 4G-s hálózatokhoz képest már nem is olyan észrevehető az előrelépés.