Kibontja szállítás előtt a Motorola Razr 5G dobozát.

A vadiúj telefonok internetes vásárlásakor tipikusan gyárilag lezárt dobozokban érkeznek a készülékek, az elvártnak megfelelően a vevőkre hárul a kicsomagolásuk megtisztelő feladata. Az Amazon most rendkívül szokatlan lépést tett, a Motorola Razr 5G kettéhajtható mobilt megrendelt ügyfeleknek nyújtott tájékoztatásában azt írja, hogy már felbontott gyári dobozban kapják meg a telefonjaikat.

Motorola Razr 5GForrás: Motorola

Ettől függetlenül a készülékek természetesen vadiújak, maximum ujjlenyomatok lesznek láthatóak rajtuk. Az utóbbi kérdéseket vet fel az Amazon koronavírusra való tekintettel bevezetett higiéniás protokolljai kapcsán: az arcmaszkos munkatársainak nem ártana gumikesztyűt viselniük, majd azt kézfertőtlenítővel letisztítaniuk a dobozok felnyitása, mások mobiljainak kézbe vétele előtt.

A lényegre rátérve az Amazon szerint az a probléma, hogy telefon gyárilag szétnyitott állapotban van a dobozában, így összecsukják a munkatársai, hogy kisebb eséllyel sérüljön meg a szállítás során. A Motorola csomagolást megtervezett illetékesei minden bizonnyal prezentációs okból találták ki, hogy nyitott állapotban legyen a dobozában a Razr 5G, ám az Amazon tapasztalatai alapján ez nem volt nyerő ötlet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!