Környezetbaráttá tenné a termékeit a Google

Vágólapra másolva!
2025-re műanyagmentes csomagolásra váltana a termékeinél a Google.
Vágólapra másolva!

Egyre több gyártó érzi úgy, hogy ideje jobban odafigyelni a környezetvédelemre, azonban nem mindegyik abban látja a megoldást, hogy a mobiltöltőt és a fülhallgatót külön dobozban, külön fuvarral, külön díjért szállítja ki, ha erre a felhasználó igényt tart (az Apple így tesz, amiért nagy kritikát is kapott). A Google most azt tervezi, hogy nem csak teljesen klímasemleges kézbesítésre állna át, de 100 százalékban újrahasznosított anyagokat akar használni a termékek csomagolásánál is, hogy mérsékelje a környezeti terhelést.

Forrás: Daniel Romero

2025-re minden műanyagot száműznének a csomagolásból. Addig továbbá 50 százalékban újrahasznosított vagy megújuló műanyagokra akarnak átállni, és már most sikerült elérni, hogy részben minden termékükben vannak újrahasznosított anyagok (a Google mellett a Nest márkára is értendő mindez).

A Google a Pixel 5 készülékházát 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból alakította ki, a Nest Audio termékek pedig 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készültek. 2022-re pedig csak olyan helyen szerelhetnek össze Google hardvert, amely minden felesleget újrahasznosít. Az e-szemét jelentette veszély persze ettől még egyre nagyobb.