Egy évtizede tartó szabadalomsértési per végére került pont.

Nagyon nyeregben van a kevésbé ismert biztonsági szoftvereket készítő VirnetX, idén már másodszorra sikerült a szabadalmai révén egy komplett vagyont kiperelnie az Apple-ből. A márciusban lezárult első perben 440 millió dollárt kapott a vállalattól, miután közel tíz évnyi győzködés után minden texasi illetékes úgy találta, hogy az Apple FaceTime sokáig sértette egyes szabadalmait.

A kép csak ilusztrációForrás: Apple

Most látszólag pont került a VirnetX második perének a végére is, ebben azzal vádolta az Apple-t, hogy az iOS platform VPN-hálózatokhoz való csatlakozást lehetővé tevő funkciójával bitorolta két szellemi tulajdonát. Szintén évtizedes perről van szó, de kifizetődőnek bizonyult a VirnetX számára a türelem, az Apple ezúttal közel 503 millió dollár kártérítést utalhat a bankszámlájára.

Az idei 943 millió dolláros pluszbevétel biztosan jót tett a VirnetX-nek: egy összesen 21 főt foglalkoztató kisvállalkozásról van szó, ráadásul a munkavállalók negyedét az ügyvezető igazgató családtagjai teszik ki. A cég ténylegesen kínál kis- és középvállalkozásoknak szánt szoftvereket, azonban a bevételének nagyját pereskedésből szerzi, korábban a Ciscótól és a Microsofttól is sikerült már jelentősebb összegeket behajtania.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!