Nem tudja bármelyik szerviz cserélni az iPhone 12 kameráit

Vágólapra másolva!
Csak a hitelesített szervizek cserélhetik az Apple iPhone 12 kameráit, ellenkező esetben váratlan hibák jelentkeznek.
Vágólapra másolva!

Az Apple az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasójánál lehetetlenné tette, hogy az alkatrészt bárki kicseréje – csak a hitelesített szervizek tudták úgy megcsinálni a cserét, hogy minden rendben működjön. Azóta egyre több alkatrészre igaz ez. Az iFixit (és egy YouTuber) szerint például már az iPhone 12 kameráit is csak hitelesített szerviz cserélheti, mert hiába építene be egy átlag szerviz eredeti alkatrészt, és hiába működne elsőre a kamera, utána állandó hibák, lefagyások és hibaüzenetek jelentkeznének (arról, hogy nem eredeti alkatrészek vannak a készülékben).

Forrás: engadget

Hasonló módon a képernyőt is csak hitelesített szerviz cserélheti ki, ehhez és a kamerához is használni kell ugyanis a System Configuration eszközt, amihez nem férhet bármelyik cég hozzá.

Furcsa módon az iPhone 12 Pro modellnél ez nem így van, azonban az Apple a kézikönyveit is frissítette már, tehát a fentebb leírt dolgok nem hiba következményei. Ezzel immáron a kijelzőt, a kamerákat, az akkut és a Touch ID/Face ID alkatrészeit is csak hivatalos szervizpartnernél lehet cseréltetni, ha valaki nem akar kellemetlen meglepetést.