Egyes játékosoknak kihívást jelenthet az elérhető tárterület beosztása.

Pár héttel ezelőtt kiderült, hogy az 1 TB kapacitású SSD háttértárral szerelt Xbox Series X csúcskonzol tárhelyéből olyan 802 GB áll a gamerek rendelkezésére a játékok és az appok telepítésére. Ez némi aggodalomra adott okot az Xbox Series S kistestvérét kinézettek számára, hiszen abban csak 512 GB-os SSD található.

Microsoft Xbox Series SForrás: Microsoft

Óriási meglepetésére egy kanadai előrendelő a rajtja előtt egy héttel máris megkapta az Xbox Series S gépét, a jóvoltából pedig fény derült a beépített háttértár szabadon felhasználható részére:

364 GB-tal kell gazdálkodniuk a vevőknek.

Ez nagyjából az elvárható szinten van, de nem lennénk azok helyében, akik több Call of Duty részt is telepítenének a jövőbeli konzoljukra. Természetesen a beépített háttértár bővíthető, kompatibilis vele az 1 TB kapacitású, hivatalos Xbox Series bővítőkártya. Viszont ez hazánkban várhatóan 90 ezer forint környéki összegbe kerül majd, ami abszolút horribilis az Xbox Series S tipikusan 114 ezer forintos árához képest.

A Seagate készíti Xbox Series konzolok tárhelybővítő kártyájátForrás: Seagate

Az egyetlen jó hír, hogy az előző generációs játékok USB portba bedugható külső háttértárakról is futtathatóak lesznek, így legalább azokat nem lesz kötelező a beépített háttértárra telepíteni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!