Megújult a DJI kezdőknek szánt drónja

dji mini 2 drón kvadrokopter
DJI Mini 2
Vágólapra másolva!
Tíz kilométeres hatótávolsággal büszkélkedhet a Mavic Mini utódja.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült tökéletesre a tavalyi DJI Mavic Mini, azonban a most bemutatott utódjával a gyártó látszólag kiköszörülte a csorbát. Az elsősorban hobbifelhasználásra szánt DJI Mini 2 (elhagyták a nevéből a Mavic jelzést) maradt tenyérnyi méretű, azonban már 4K felbontású videók is rögzíthetőek vele 30 képkockás sebességgel, a háromtengelyes képstabilizációnak hála remegésmentesen.

DJI Mini 2 Forrás: DJI

A második generációs modell igazán fontos újítása ettől függetlenül az, hogy a vezérlőegységével wifi helyett OcuSync 2.0 technológiával tartja a kapcsolatot, ennek köszönhetően pedig akár 10 kilométer is lehet a hatótávolsága, ami lenyűgöző egy ennyire kicsi dróntól.

Ez még nem minden: az elődjénél általánosságban véve gyorsabban képes a helyváltoztatásra, a végsebessége olyan plusz tízzel 57,6 km/h-ra nőtt, és 30 helyett közel 39 km/h-s széllökéseket is tolerál. Mindezek ellenére az akkus üzemideje egy perccel javult, így 31 percet tud a levegőben tölteni.

A DJI Mini 2 máris rendelhető a gyártótól, az alapcsomagja 479 euróba kerül, míg a plusz akkukhoz, propellerekhez, csavarokhoz és töltőhöz hasonló kiegészítőket is tartalmazó Fly More Combo pakkjáért 629 eurót kér a vállalat. Ilyen sorrendben 172 ezer és 226 ezer forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!