A volt felhasználóitól kérne pénzt a Yahoo Mail

Horizontal View of the  Yahoo headquarters in Mexico City on February 3, 2016. Yahoo on Tuesday said it is cutting 15 percent of its workforce and narrowing its focus as it explores "strategic alternatives" for the future of the faded Internet star.The Ca
Hosszú tárgyalássorozat várható
Vágólapra másolva!
Januártól nem továbbíthatják ingyen az új postafiókjukba az e-mailjeiket.
Vágólapra másolva!

Nem egyszerű elbúcsúzni egy másik levelezőre való átváltáskor a hosszú éveken át elsődlegesként használt levelezőfiókoktól, hiszen a felhasználóknak elvileg az összes olyan webhelyen meg kellene változtatniuk a kapcsolattartásra megadott e-mail-címüket, amelyekbe még a régivel regisztráltak.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Omar Torres

Realisztikusan ez csak részben lehetséges, azonban van egy kényelmes megoldás a problémára: minden levelezőszolgáltatás lehetőséget biztosít arra, hogy a beérkező levelek automatikusan továbbítva legyenek egy másik, szabadon megadott e-mail-címre. A funkciót aktiválva átküldhetőek a régi postafiókba érkezett levelek az új postafiókba, így nem maradnak le egyetlen levelükről sem a postafiókot váltott felhasználók, de nem kell aktívan figyelniük a régi postaládájukat

A szebb időket is megélt Yahoo Mail most biztonsági fejlesztés címszó alatt megdöbbentő lépést jelentett be: az ingyenes levelezőfiókkal rendelkezők számára 2021. január 1-től kezdve nem lesz elérhető a levéltovábbítási funkció, kizárólag a havi 3,49 eurós Mail Pro előfizetéssel rendelkezők vehetik igénybe.

Aki nem hajlandó fizetni, az januártól kénytelen lesz manuálisan nézegetni, hogy nem kapott-e levelet a régi, Yahoo Mailben lévő postafiókjába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!