Bemutatkozott a Vertu luxusmárka utódja

xor titanium luxusmobil
Xor Titanium
Vágólapra másolva!
Háromezer fontért lesz rendelhető a Xor első alapmobilja.
Vágólapra másolva!

Jó ideje lehúzta a rolót az eredetileg a Nokia által létrehozott, majd később önálló cégként luxusmobilokat tervezett Vertu, azonban ma bemutatkozott az egykori alkalmazottjai által létrehozott utódja. Mint kiderült, a Vertunak volt egy keménymagos, és persze rendkívül vagyonos rajongói tábora, ők tették lehetővé a Xor („eggsor") nevű szellemi örökösének a létrehozását.

Xor Titanium Forrás: Xor

A Xor első mobilja 2021 első negyedévében válik majd elérhetővé. A Titanium névre hallgató modell a vállalat szerint egy 3G-s alapmobil, csak épp a nevéből sejthetően titánból készült a borítása, plusz a hátlapján akad némi abszolút prémium kategóriás bőr is.

A készüléket kézzel szerelik össze Angliában, a Linux-alapú szoftvere pedig állítólag olyan fapados, hogy az alapmobilokra szánt Nokia S40 platform egész komplexnek tűnik mellette.

Xor Titanium Forrás: Xor

A 3000 fontért (olyan 1,21 millió forintért) hamarosan megvásárolható készülék nagy érdekessége, hogy amennyiben Xor Titanium mobilokat használók hívják egymást vagy üzennek egymásnak, akkor mindig végponttól végpontig titkosított lesz a kommunikációjuk. Ez a funkciót minden bizonnyal a jövőbeli készülékeiben is használni kívánja majd a gyártó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!