A rossz csavar használata esetén megsérülhet az akkujuk.

Óriási visszahívást jelentett be az Amazon tulajdonában lévő Ring, szükség esetén akár 350 ezer darab második generációs kapucsengőjét is hajlandó ingyen kicserélni. A csináld magad telepíthetőséggel reklámozott, akkumulátorról üzemelő, videós kaputelefon funkcióval rendelkező Video Doorbell baja, hogy helytelen telepítés esetén kigyulladhat.

Ring Video DoorbellForrás: Ring

Az installációja rendkívül egyszerű, csak le kell szedni a külső borítását, fel kell fúrni a helyére, majd két különleges csavarral rögzíteni kell a külső borítását. Sajnos egyes vevők számára nem volt tiszta a mellékelt utasításból, hogy a burkolat rögzítéséhez a különleges kinézetű biztonsági csavarokat kell használni, helyette a dobozban szintén mellékelt, sokkal hosszabb facsavarokat hajtották be a kütyübe.

Ezek behajtásakor megsérülhet az eszköz beépített akkuja, a Ringhez nyolcvanöt panasz érkezett az üggyel kapcsolatban. Harminc esetben nyilvánvaló túlmelegedésről panaszkodtak a vevők, közülük huszonhárom esetben pedig valamilyen mértékben lángra is kapott az ajtócsengő, bár nagy baj szerencsére sehol sem lett a helytelen telepítésből.

A jövőben a Ring frissített telepítési instrukciót mellékel majd a termékéhez, az érintett vevők pedig az ügyfélszolgálatán érdeklődhetnek a cserével kapcsolatos részletekről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!